domeinnaam VAAK GESTELDE VRAGEN

DOMEIN.BE - HOSTING - FAQ - OVER ONS - LINKS

1. Wat is een domein?
Een domein is een adres dat u kan gebruiken op het wereldwijde web van computers, namelijk het internet. Dit adres kan gaan van een bedrijfsnaam over de naam van een bepaalde vereniging tot zelfs uw persoonlijke naam.

Een domeinnaam is opgebouw uit verschillende onderdelen. Een eerste deel is het stuk naam dat u vrij kan kiezen. Daarna volgt nog een extensie. Deze extensie is vaak een landcode zoals be, nl, es, enz. De extensie kan ook een algemene term zijn zoals com.


2. Wat is een domein redirecten of forwarden?
Geef je de voorkeur aan het hosten van je site op gratis ruimte bij je internetprovider maar je wil toch een TOP level domein in plaats van http://www.jeprovider.be/users/jesite ?

Dan is de forwarding formule precies wat je zoekt. Bovendien wordt ook alle email op je hoofddomein doorgestuurd naar een emailadres naar keuze. Forwarding is mogelijk op alle domeinnamen en kosteloos.


3. Wat is parkeren van een domein?
Een parking domein is een domein die je wil registreren en nog niet dadelijk wenst te gebruiken, bv. als voorzorg dat het gewenste domein later door anderen geregistreerd wordt.

Een parking domein kan je ook bestellen als je een domein wil laten doorverwijzen via naamservers of IP naar hosting elders. Naamserver aanpassingen zijn gratis


4. Hoe kan ik een domeinnaam verhuizen?
Een domein kan verhuisd worden van de ene registratie-agent naar een andere via een TRANSFER. De prijs voor een transfer bedraagt evenveel als een gewone registratie.

Een transfer dient te worden bevestigd door te antwoorden op een email die u zal toegestuurd worden op het email-adres waarmee het domein oorspronkelijk werd gereserveerd.

Op gelijkaardige wijze kan ook de eigenaar van de domeinnaam worden veranderd. Dit heet een TRADE.


5. Kan ik meer dan één domeinnaam registreren?
Het aantal domeinnamen dat u kan registreren is onbeperkt.

De enige voorwaarde is uiteraard dat de domeinnaam nog beschikbaar is. Domeinen reserveren die overeenkomen met andermans geregistreerd merk is echt niet toegelaten volgens de Belgische wet.


To The Point bv,   Beverestraat 48,   9700 Oudenaarde,   België,   info@to-the-point.be
BTW BE 0893073357 - Registratienr. DNS.BE 003192 - Registratienr. EURID 000189